Det händer även den bästa..oväntat besök

Jag står och torkar håret när det helt plötsligt blir alldeles svart i lägenheten. Jag blir lite rädd och tror att det är något som spökar för mig... tills jag kommer på att det är en säkring som har gått. Med väldigt lite batteri på mobilen ringer jag i ett stressande tillstånd till mamma och V och förklarar vad som hänt och hoppas att dem kan hjälpa.

Mina tankar om att jag kanske inte kommer vakna i tid till jobbet morgonen efter, på grund av bristen av ström i mobilen, slog mig hårt och gjorde mig mer stressad. Och under dessa minuter av frågor om hur mitt säkringsskåp ser ut, vad det står och allt möjligt så hör jag någon i trapphuset. Med V i telefonen öppnar jag dörren försiktigt och får då se min granne.

Jag kommer på tanken att fråga
honom om han kan hjälpa mig med säkringen, eftersom att hjälpen från mobilen inte funkade så bra. Jag stänger dörren och säger hej då innan jag lägger på luren och tar på mig normala kläder och skor. Och sedan går jag över till grannen. Och knackar på..

 


Det tar några sekunder innan mina ögon möts av en ung, lång, blond kille... i enbart kalsonger, plus en liten, liten handduk som han fumlar med när han ser att det är någon han inte känner som knackar på. Jag vet inte vart jag ska titta för jag blir så förvånad och kanske lite generad över att han öppnar i underkläder. Jag gör mitt bästa och presenterar mig och frågar om han kan något om säkringar.

Han tar på sig några kläder
och kommer över till mig och fixar säkringen. Fort är det gjort och jag börjar känna lugnet. Och jag kan inte sluta tänka på då jag knackade på och han öppnade dörren... vilket första intryck! Med det i tankarna har jag ett leende på läpparna nästan genom hela mötet. Jag tackade så mycket för hjälpen och hans sista ord, innan han gick över till sig, var: "Om det är något mer du behöver hjälp med så är det bara att du plingar på."

Kommer du ha mer kläder på dig då?


Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!