Sa jag att jag var lite tankspridd idag?

En kul grej hände på jobbet idag.
 
Jag står i kassan och scannar in några varor. I samma veva som jag scannar in den sista varan så kommer Erik och ställer sig bakom mig i kassan för att byta av mig. Kunden jag har betalar och jag sätter handen på kvittoskrivaren. Det är nu jag gör något helt otippat. När kvittot kommer ut tar jag det i handen, vrider mig till Erik, som fortfarande står bakom mig, och säger: Ville du ha kvittot?
 
Kunden tittar på mig och tänker förmodligen för sig själv vad i hela friden jag håller på med. Jag brister ut i skratt, men försöker verkligen hålla mig. Jag vänder mig mot kunden och ger honom kvittot. Han skrattar. Jag går från kassan och båda köerna i kassan tittar på mig. Jag skrattar ännu mer. Och jag lämnar kassaområdet med stil.
 
 
 
 
 
- Marina Lundsten
Ingen har kommenterat än bli den första!

GUIF - Skellefteå IBS

Matcher 2O12/2O13 - Div. 2
Säsongens första hemma match.
 
Ett lite smått nervöst jag kommer till hallen just efter 16, går in i omklädningsrummet, byter om och börjar ladda för andra seriematchen för säsongen. Jag möter Camillas blick efter jag tagit några steg in i omklädningsrummet och kort därpå tittar hon i sin väska efter sina inneskor. Hon hittar dem inte. Jag tänker först att det beror på nervositet, men då slår det mig att hon har jobbat natt och tränat 4 pass denna vecka.
 
Första perioden inleds med ett rätt så jämnt spel. Skellefteå har fart i benen och mestadels befinner dem sig på våran planhalva. Vi trycker på, men tappar oftast bollen på halvplan. Det är som att vi inte riktigt hittar varandra, men vi kämpar på och stundvis spelar vi bra och får några skott och avslut på mål. Det är nära, men det räcker inte till, ingen boll får vi in i mål. När klockan står på O9.47 får Skellefteå sitt första mål. Vi krigar på och det är inte långt ifrån att vi gör mål. Skellefteå gör sitt andra mål då det är 3 minuter kvar av första perioden och då vi går in i första periodpausen står det O- 2 till Skellefteå.
 
I pausen får vi höra ett och annat av Phillipp. Vi kan spela så mycket bättre än så här. Vi måste ligga nära och göra vårt jobb. Efter ett litet omskakande och peppande av Philipp går vi ut i hallen igen till en ny period.
 
I andra perioden är det vi som har övertaget. Vi är med från start och det känns som att Skellefteå börjar tappa lite fart. Vi använder oss av det och kör på ännu mer och det ger resultat. När klockan står på 12.O2 gör vi vårt första mål. Kim passar Helena som sätter den i mål. 1 minut senare gör vi mål igen, genom Cajsa som passar till Camilla som tar skott. Vi spelar vidare och det är väldigt nära på att det blir fler mål. Min kedja får ett riktigt bra läge, men det går inte hela vägen. När vi kliver in i sista periodpausen står det 2 - 2.
 
I pausen pratar vi om att det ser bättre ut, men vi måste tänka på försvaret och bytena. Vi får inte slappna av. Philipp säger att han inte vill se några fler farliga byten under denna säsong.
 
Tredje och sista perioden inleder vi med en utvisning. När klockan står på OO.54 tar Malin utvisningen för felaktigt byte. Vi hamnar i boxplay och vi håller Skellefteå borta. Vi har ett riktigt bra boxplay och Skellefteå får inte så många skott på mål. Vi blir fulltaliga igen och spelar på. Det är jämnt men någonstans har vi övertaget. När klockan står på O7.36 åker Skellefteå på utvisning för upprepade förseelser. Vi hamnar i powerplay och vi gör det rätt så bra. Vi spelar mellan varandra, tappar bollen någon enstaka gång och när klockan står på O8.25 gör vi mål. Olivia passar Mimmi. Mimmi passar vidare till Elin som står nere i vänstra hörnet. Hon passar diagonalt framför mål till Helena som tar skott - det blir mål. Riktigt snyggt!
 
Det står 3 - 2 till oss. Cirka två minuter senare gör Skellefteå 3 - 3. En minut senare får våran kedja ett läge. Elin får bollen i mitten, går på mål, tar skott och den sitter. Det står 4 - 3 till oss nu och det är 9 minuter kvar av sista perioden. Det är hett i luften och vi alla i laget vill vinna. När klockan står på 14.O4 drabbas vi av en utvisning. Moa åker på utvisning för slag och vi hamnar i boxplay. Än en gång har vi ett bra boxplay och vi får några lägen där vi kan göra mål. Vi är kyliga och tar det säkra före det osäkra. Vi lyckas hålla Skellefteå borta än en gång.
 
När klockan står på 16.43 tar Skellefteå Time Out. Phillipp samlar oss i en ring för lite snack innan vi spelar dem sista 4 minuterna av sista perioden.
 
Klockan startas igen och spelet är igång. 4 minuter återstår av matchen och vi spelar på, kämpar, in i det sista. Det är fortfarande jämnt, men vi har övertaget. Någon enstaka gång lyckas dem kontra, men vårat försvar håller dem borta. När klockan står på 19.42 får vi frislag i deras högra hörn. Min kedja kliver in och Philipp säger åt mig att hålla bollen inom laget. Elin passar Anna som passar tillbaka.
 
Elin driver bakom mål ner i motsatta hörn och håller den i rullning. Två av Skellefteås spelare står på varsin sida om Elin och försöker få tillbaka den. Tillslut blåser domaren och vi får ett till frislag. Min kedja tar byte och in kommer en ny. Efter frislaget lyckas Skellefteå få med sig bollen mot vårat mål. Vi är snabbt där och tar tillbaka den. När klockan står på 19.58 drabbas Skellefteå av en utvisning, 2 minuter för otillåten trängning. När signalen går står det klart att vi vinner våran första hemmamatch med 4 - 3.
 
Efter vi har tackat motståndarna och domarna samlar Philipp oss vid målet. Han berättar hur jävligt stolt han är över våran insats, att första perioden ska vi glömma, att i andra och tredje perioden syntes en klar förbättring.
 
 Grymt bra spelat av oss alla
och riktigt bra coachat, Philipp!
 
 
 
- Marina Lundsten
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Det är så här jag gör

Matcher 2O12/2O13 - Div. 2

Det är seriematch idag mot Skellefteå IBS på hemmaplan. Jag är lite så här smått nervös, samtidigt som jag känner mig cool lugn.

Jag laddar upp med lite jobb från klockan 12, därefter hoppas jag att någon snäll själ kan och vill skjutsa mig till hallen och seriematchen.

 

- Marina Lundsten

Ingen har kommenterat än bli den första!