Här är mitt 2016

Allmänt
Januari 
Jag och sambon inleder året med en bokad resa till New York City den 20 - 26 maj. Mitt pro tools slutar fungera och musiken hamnar återigen lite, lite grann på is. Jag brottas fortfarande med tröttheten och yrseln om än det har blivit lite bättre. 
Februari
Frustrationen över vårdcentralen börjar gro mer och mer. Att en remiss för ett arbets - EKG ska ta så lång tid att komma fram, för att inte tala om allt annat runtomkring så som att ett vanligt blodprov ska tas och man får reda på  det fyra veckor senare. Jag försöker iallafall träna det lilla som går, men det går sådär. Och sambon som överraskar mig med en ros på jobbet. 
Mars
Jag är med på en innebandyträning och det går väl sådär. Helt symtomfri är jag inte. Musiken får sig en boost då jag är med en vän och lirar musik i en replokal. Otroligt kul! Passet inför NewYork måste fixas och snart åker vi! Jag är med om mitt första jordskalv. Jag tar mig ut på min första långdistans efter 6 månader - 9,56 km på 58 minuter och 49 sekunder. Grymt bra! Och efter den löpturen blir jag sjuk. 
April
Jag får min första p-böter här i Umeå. 500 :- för att ha parkerat utanför lägenheten. Riktigt onödigt! Jag och sambon njuter av livet i solen med korvgrillning och strålande sol. Jag blir sjuk och ligger däckad utan röst. Utredningen fortsätter med ett tum - EKG. 
Maj
Gargnäs är i sorg då en 28 - årig man hittas död i en brinnande villa. Dagen är kommen och vi åker till New York i en vecka. Massa shopping, massa sevärdheter. Jag avslutar majmånad med Vårruset. 5 km på 27.45 minuter. 
 
Juni
Årets första fiske. Jag tränar det lilla jag kan och stundvis så känns det riktigt bra och andra stunder känns kroppen helt tömd på energi. Sambon fyller år och det firas med familjen och chokladbollar. Midsommar firas med bror och hans familj. 
Juli
Musik och träning. Ännu ett självmord i Storuman. Det blir äntligen ordning på vårt andra sovrum. Ett skrivbord byggs och papper organiseras. Vi tar tåget till Värnamo där Philipps vän möter upp oss för lite fiske i tre dagar och sedan vidare till Göteborg. 
Augusti
Tillbaka i Umeå och sedan vidare mot Storuman och Abborrberg med den andra delen av syskonskaran. Abborrberg levererar det bästa fisket jag någonsin har varit med om. Jag lär mig att skinna och byxa en abborre. Och vi fyller våra påsar med hjortron och blåbär. Vi firar ett år som sambos här på Öbacka. 
September
VI börjar månaden med att jag fyller 28 år. Jag fortsätter med läkarbesök och provtagning som tyvärr inte visar något. Men jag tränar det lilla jag kan. Jag bokar in mig på 6st sånglektioner. Dessutom så börjar jag plugga information och kommunikation på distans. 
Oktober
Det tar tid och energi att vara jobbig mot vårdcentralen. Jag förstår inte varför jag inte ha bytt vårdcentral då jag är mer än missnöjd. Samtidigt som jag har förståelse. Studierna går bra. 
November
Den mesta tiden går till jobbet och studierna. Information och kommunikation får jag ett B i slutbetyg.  Sånglektionerna går jag på men det här med att ta mig tiden att öva, det går lite trögt. Jag klickar hem en tidig julklapp - en Macbook. 
December 
December börjar med en helg i Stockholm. En helg med trevligheter och goda återseenden. Kursen administration 1 sätter igång. Jag sätter upp mål med mina övningar med sången och jag lyckas. Jag får ryggskott som följs av förkylning och hosta. En liten julafton med syskonen hinner vi med här i Umeå innan vi firar jul hemma i Storuman. Och nyårsfirandet är här hemma med jobb på dagen och studier på eftermiddag, följt av en tvårätters middag som sambon kockat ihop. 
 
Ett år med trötthet och frustration över vårdcentralen men så mycket mer trevligheter och glädje. Jag har äntligen tagit tag i sånglektionerna och gör det jag tycker är roligt. Jag tog tag i studierna som jag länge gått och funderat på, även om det mest bara är för att känna hur det känns att sitta i skolbänken igen. Jag tränar när jag känner att kroppen orkar och accepterar att jag är begränsad när det kommer till träning.
 
Med det sagt så ser jag fram emot 2017 och vad det har att erbjuda, eller snarare vad jag kommer ta för mig och göra. Studierna fortsätter ett tag till och mer sånglektioner kommer det bli. Bröllop i Schweiz väntar i maj och en resa någonstans. 
Gott nytt år!
Ta hand om er där ute.
Tack för det här året och jag ser fram emot att dela 2017 med er. 
 
- Marina Lundsten 
Ingen har kommenterat än bli den första!