här är mitt 2017

Allmänt
Januari
Jag börjar året med en löptur och siktet inställt på en sundare livsstil med mycket energi. Jag börjar räkna kalorier och inser att det finns roligare saker. Det är långt mellan sånglektionerna, men musiken får sig ändå lite uppmärksamhet. 
Februari
Jag kommer verkligen igång med träningen och jag har aldrig känt mig så full av energi! Jag går på gymmet och löptränar utomhus så mycket det går. Min bror fyller år och det firas i Abborrberg. Alla syskon är samlade. 
Mars
Jag åker på en ordentlig förkylning med hosta. Jag kurerar mig men hostan är kvar. Och min trötthet kommer tillbaka. Jag räknar fortfarande kalorier, tråkigt men det funkar. Jag skriver musik och inser hur roligt det är när text och melodi bara kommer till. Helt plötsligt. Jag skriver ett inlägg om anledningen till varför jag inte har ätit godis på tre år, vilket får många läsare. Kul! Jag går till naprapaten och ryggen blir som ny. Början till ryggskott. Jag klipper mig och blir 20 kg lättare känns det som. 
April
Jag kommer inte undan förkylningen och åker dit ordentligt. Det är såna tillfällen jag uppskattar så otroligt mycket att få vara frisk i övrigt. Jag börjar en ny kurs, personaladministration. Jag pluggar och försöker få så mycket läsning och uppgifter klara innan vi åker till Schweiz. 
Maj
Jag inleder maj med en examination, vilket går hur bra som helst. Jag räknar fortfarande kalorier, men släpper lite på det. Vi åker till Schweiz för bröllop och lite semester.  Passar även på att åka till Frankrike lite snabbt. Vi går på en fotbollsmatch i Geneve med en massa andra galna fans. En intressant upplevelse måste jag säga. 
Juni
Juni börjar med Vårruset 2017. Löpning, 5 km. Riktigt kul! Denna gång gick stapeln av i centrum vid kajen. Jag avslutar min förtroendemannautbildning inom Handels. Äntligen! Och den efterlängtade semestern i Abborrberg med en hel del bra fiske! 
Juli
Examinationen i Företagsekonomi 1 är godkänd och jag får ett D i slutbetyg. Helt okej med de förutsättningarna som gavs. Jag är ute och löptränar ganska mycket, vilket är så fruktansvärt skönt! Jag åker på ett litet, litet ryggskott och vi köper en ny soffa. Äntligen! Tankarna kring en utbildning inom hälsa växer och jag samlar på mig information. Jag börjar trappa ner på kaloriräknandet, vilket känns bra. 
Augusti
Philipps kompis från Schweiz kommer på besök och dem båda åker på en liten semester med fiske i Abborrberg. Jag får ProTools att fungera och jag överlycklig, än om det bara är en gratisversion och jag är begränsad till att  använda piano och gitarr. Jag deltar i en mini - workshop om hur man kan strukturera sina sångmål och inser att jag vill göra det igen. Jag jobbar och ingår i byggruppen där vi bygger om varuhuset. Jag tar ett uppehåll med utbildningen till HR - assistens på distans och väljer en helt annan inriktning, som jag inte har bloggat om. 
September
September börjar jag med en löptur på 5 km och jag får ett nytt personbästa. Jag fyller 29 år och bjuder gästerna på sockerfria kakor. Jag börjar strukturera upp min sång och ger tid till övning. Jag får njuta av flera sköna löpturer och vilken energiboost det är! Jag och sambon vistas ute i skogen på jakt efter blåbär. Jag gör musik och får ännu mer energi. 
Oktober
Jag fixar en replokal där jag kan spendera tid till att öva och få inspiration till att göra klart de låtar jag har. Det bästa beslutet jag tagit! Jag åker på en ordentligt hosta och där den slutar börjar ett ryggskott som resulterar i en riktigt sne rygg. Jag är hemma från jobbet i ungefär tre veckor och jag börjar nästan klättra på väggarna. Rösten kommer tillbaka och jag spenderar mer tid i replokalen. 
November
Snöstorm beskriver dem första dagarna i november, vilket gör att jag trotsar vädret och stannar hemma istället. Jag tillbringar lite tid vid ProtTools och övar på sång. Ren glädje! Någon vecka senare är jag i replokalen och övar. Jag kör lite trappträning i trapphuset och benen får jobba ordentligt. Halsont kommer i slutet av novmeber och sätter stopp från att öva sång, men som tur är så finns det andra saker jag kan göra. 
December 
Jag tillbringar några timmar i replokalen och det gör mig så glad! Jag inser att jag inte bloggar så mycket som jag skulle vilja. Vi åker till Stockholm och umgås med Philipps föräldrar som flyger upp från Schweiz. Vi äter julbord på en båt på väg till Åland. Dop för Adam här i Umeå och julafton spenderas med hela familjen under samma tak i Täfteå. Precis som det var för 20 år sedan. 
Ett år med många förkylningar och ryggskott, men inte ens en det ska stoppa mig. Jag gick från 70 kg till 59kg och jag har aldrig känt mig så full av energi. Syftet var aldrig att gå ner i vikt, utan att äta bra och se om jag kan påverka hälsan på det sättet, då vårdcentralen inte kunde hjälpa mig. Jag skriver mina låtar och går en utbildning till kostrådgivare, vilket känns riktigt bra.  
Jag ser fram emot 2018 och allt det jag kommer ta för mig. Utbildningen fortsätter och målet är att bli klar i januari/februari. Jag ska ta fler sånglektioner och min musik ska komma ut. Detta kommer jag lägga mer tid på, samtidigt som bloggen ska få ett nytt utseende. 
Gott nytt år och tack för det här året!
Jag ser fram emot att dela 2018 med er!
 
- Marina Lundsten
Ingen har kommenterat än bli den första!